RefugeeBikeRide - Zondag 15 juli 2018

 

Deze zondag was een topdag! Met 35 motoren gaan rijden, 33 passagiers. Het weer was fantastisch, bijna tropische temperaturen. Er zijn al wat foto's van de voorbereiding en van het vertrek. Mocht jij foto's hebben, mail die dan even naar refugeebikeride@gmailcom, dan zetten we ze erbij.

 

Kijk hier voor een  sfeerindruk:

https://myalbum.com/album/K89zWRkQmq7u

 

 

 

 

RefugeeBikeRide - zondag 16 juli 2017

 

In 2017 bleek de animo van èn de motorrijders èn de asielzoekers groter: we zijn hetzelfde rondje als in 2016 gaan rijden onder prima omstandigheden, alleen hebben we dit jaar het Vredenburgmuseum in Schagen niet bezocht - dat bleek vorig jaar misschien toch wat te veel van het goede. In totaal waren er nu, onder andere door aandacht in de pers, 31 motorrijders die bereid waren om veel asielzoekers een hele mooie dag aan te bieden. Deze dag werd ook nog eens extra leuk, doordat er een kleine lunch aangeboden kon worden door een donatie van het COA. De tevreden glimlach van de asielzoekers op het eind van de dag maakt zo'n heel speciaal!

 

Hier een link naar diverse foto's uit 2017:

https://myalbum.com/album/UdlxjwKpz4JY

 

 

RefugeeBikeRide - zaterdag 25 juni 2016

 

In 2016 was de eerste RefugeeBikeRide. Dat was een enerverende tijd, want het bleef spannend of er genoeg motorrijders bereid zijn om met een passagier achterop te rijden. Ook zijn er helaas veel motorrijders die nogal "ongenuanceerd" denken over asielzoekers. Maar het is gelukt: met 17 motoren heerlijk rondje gereden met bezoeken aan het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik en het Boerderij- en Rijtuiguseum Vreeburg in Schagen. Beide musea zijn absoluut een bezoekje waard!

 

Hier een link naar diverse foto's uit 2016:

https://myalbum.com/album/timlMVIvjg2Q

 

Een film van tien minuten kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=_wWMGjYzhxg